Tapu düzenlemesinde yeni gelişme: Ev alıp satacaklar dikkat!

2023 yılında emlak alım satım işlemlerine dair yeni düzenlemeler faaliyete sokulacaktı. Getirilecek düzenleme ile beraber gayrimenkul için yapılan işlemler artık noterden de yapılabilecekti. Birçok vatandaşı yakından ilgilendiren bu düzenlemede tarih değişikliğine gidildi. İşte detaylar…

EKONOMİ 28.12.2022, 15:02
Tapu düzenlemesinde yeni gelişme: Ev alıp satacaklar dikkat!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan taşınmaz satış sözleşmelerinin noterler üzerinden yapılmasına olanak sağlayan düzenlemenin faaliyete sokulma tarihi 1 Temmuz 2023'e ertelendi. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yeni tarih belirlendi

Söz konusu karar göre, "6. Yargı Paketi" şeklinde isimlendirilen ve Resmi Gazete'de 28 Haziran günü yayınlanan Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile beraber getirilen 1 Ocak 2023 gününden başlayarak noterler tarafından taşınmaz alım satım işlemi sağlanmasına olanak veren düzenlemenin faaliyete geçirilmesi için yeni tarih 1 Temmuz 2023 olarak belirlendi.

1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren noterler, taşınmaz satış vaadi sözleşmesi oluşturabilecek, söz konusu sözleşmeyi taraflardan birisinin istemesi, giderler ve harçları karşılaması durumunda tapu bilişim sistemi üzerinden tapu siciline şerh konulabilecek, taşınmaz satış sözleşmesi gerçekleştirebilecek.

Yorumlar (0)