Tamamen milli: 100. yıla özel üretilecek

Sivas'ta 1939 yılında kurulan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren TÜRAŞAŞ'ta (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ) Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel olarak 450 milli yük vagonu üretilmesi amaçlanıyor.

EKONOMİ 12.12.2022, 18:20
Tamamen milli: 100. yıla özel üretilecek

Uluslararası ve ulusal demir yolu sektöründe sıklıkla kullanılan farklı özellik ve tipteki yük vagonlarının imalat, onarım ve bakımını gerçekleştiren, her çeşit raylı sistem aracına ait yedek parçalar üreten TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü, yaklaşık olarak 1.000 personeliyle hizmet sunuyor.

Avrupa standartları seviyesinde üretim gerçekleştiren metal işleri imalat fabrikası, vagon onarım fabrikası ve vagon üretim fabrikası olmak üzere üç ana fabrikadan meydana gelen TÜRAŞAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü, son senelerde milli yük vagonu imalatıyla öne çıkıyor.



"Son teknoloji ürünü"

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, basın mensuplarına, 1939 senesinde kurulan fabrikanın her geçen sene teknolojik gelişmelere tam anlamıyla ayak uydurarak üretimi sürdürdüğünü dile getirdi.

Fabrikalarında Avrupa standartlarında altı çeşit yük vagonu ürettiklerini kaydeden Karadağ, en son milli yük vagonunun imalatına başladıklarını anımsattı. 

Karadağ, milli yük vagonunda ilk üretimin 2015 senesinde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: 

"TCCD Taşımacılık AŞ için 150 vagonu ürettik. Bu yıl içinde ise 100 milli yük vagonu ürettik. Vagonumuz, 'ikiz vagon' olarak adlandırdığımız, Avrupa'da klasmanının en çok yük taşıyan ve darası en hafif olanı. Son teknoloji ürünü. Bu vagonları ikiz olarak  üretiyoruz. 



"100'üncü yıla özel 450 milli yük vagonu üretimi yapılacak"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü senesinde Allah'ın izniyle 450 milli yük vagonu üreteceğiz. Geçtiğimiz senelerde özel sektör iş birliğiyle Avrupa'nın çeşitli ülkelerine vagonlar yapıldı. An itibarıyla yurt içi olarak gereksinimi karşılıyoruz. 2023'te de aynı şekilde çalışacağız.



"Senelik 800 yük vagonu üretme kapasitemiz var"

Senede 800 yük vagonu üretme kapasitesine sahibiz. Üretimi ve istihdamı sürekli artırıyoruz. Onarım çalışmalarımız da var. Ürettiğimiz vagonların onarımlarını da yapıyoruz. 2023'te 3 bini aşkın vagonu onaracağız. İşimizi artıracağız ve yolumuza devam edeceğiz."

Yorumlar (0)