Talepleri karşılık buldu… Devlet, destek bedelini arttırdı!

Özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahipleri, özellikle ücretsiz bir şekilde ulaşım hakkından yararlanan vatandaşlar sebebiyle kendilerine sağlanan destek ödemelerinin arttırılması gerektiğini sıkça dile getiriyordu. Bu konuda önemli bir adım atılırken, özel halk otobüsü ve deniz ulaşımında aylık destek ödemelerinde ciddi bir artış kararı alındı. 

EKONOMİ 06.04.2022, 11:07
Talepleri karşılık buldu… Devlet, destek bedelini arttırdı!

Yaşlılar başta olmak üzere ücretsiz bir şekilde ulaşım hakkına sahip olan birçok vatandaşın bu ihtiyacının kesintiye uğramaması için devlet tarafından özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine aylık olarak destek ödemeleri sağlanıyor. Son dönemde artan maliyetler sebebiyle destek ücretlerinde artış talep eden işletmelerin bu arzusu sonunda karşılık buldu. 

Resmi Gazete’de yayımlandı

Bakanlığın hazırladığı teklif Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda kent içinde hizmet veren özel deniz yolu ulaşım araçları için aylık destek ödemesi 1500 liraya yükseltildi. Böylelikle bu ödenekte 500 liralık bir artış yaşanmış oldu. Özel halk otobüsleri ile ilgili de yeni rakamlar açıklandı. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerine bağlı olarak kent içinde hizmet veren toplu taşıma araçlarına ödenecek tutar 1.995 liraya yükseltildi. Bu çerçevede kendilerine ödenen eski miktar 1.330 lira olarak dikkat çekiyordu. Yürürlüğe giren yeni düzenleme ile bu ödenekte de 665 liralık bir artış yaşandı. 


 

Şehit yakınları, engelliler ve gaziler de faydalanıyor 

Kent içinde kullanılan toplu ulaşım araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilen kesimler arasında yalnızca yaşlılar bulunmuyor. Şehit yakınları, engelliler ve gaziler de kendilerine sağlanan kart imkânı ile bu fırsattan faydalanabiliyor. Bu vatandaşların ücretsiz bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla her ay devlet tarafından düzenli olarak ulaşım araçlarına destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. 

Bazı şoförlerin yaşlı vatandaşları araçlarına almak istemediği iddia edilmişti

Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerine rağmen bazı araç sahiplerinin özellikle ücretsiz olarak seyahat eden 65 yaş üstü vatandaşları araçlarına almamak istemesi kısa süre önce büyük ses getirmişti. Bazı şoförlerin 65 yaş üstü vatandaşlara rahatsız edici söylemlerde bulunduğu da iddialar arasında yer alıyordu. 

Diğer illerde de rakamlar belli oldu

İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra, büyükşehir vasfına sahip diğer illerde de destek ödemeleri kapsamında yeni rakamlar belli oldu. Buna göre her bir ulaşım aracının aylık desteği 1.500 liraya yükseldi. Böylelikle yüzde 50 oranında bir artış yaşanmış oldu. Büyükşehir vasfına sahip olmayan diğer illerde ise ulaşım araçlarına sağlanan ödenek 400 liralık artışla 1.200 liraya çıkarıldı. 

Yorumlar (0)