Taleplere yetişemiyor: Aylık kazancı 60 bin TL

Antalya’ya bağlı Kumluca İlçesinde her sene yaz mevsimi süresince koyun kırkma işi yapan Hüseyin Gültekin, günde 2 bin lira para kazanıyor. Zaman zaman taleplere yetişemediğini ifade eden Gültekin, “Talep çok fazla. Zaman zaman yetişemiyorum. Yetişemediğim zamanlarda yeğenimden yardım istiyorum. Tanesini 25 liradan kırkıyorum." dedi.

EKONOMİ 04.04.2022, 20:55 05.04.2022, 13:17
Taleplere yetişemiyor: Aylık kazancı 60 bin TL

Elmalı ve Kumluca bölgelerinde uzun senelerden bu yana koyun kırkan Hüseyin Gültekin, bölgedeki koyun besicileri tarafından tercih ediliyor. Koyunların tanesini 25 liraya kırkan Gültekin, günde ortalama 80 koyun kırkıyor. Günde 2 bin lira kazanan Gültekin’in aylık kazancı 60 bin liraya ulaşıyor.

"Günde 80 koyun kırkıyorum"

Yaptığı işin en iyi meslek olduğunu belirten Gültekin, “Kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. 40 sene oldu. Son 20 senedir elektrikli kırkma makinesine geçtik. Elmalı ve Kumluca bölgelerinde çalışıyorum. İşlere yetişemediğimden dolayı, bu bölgeden başka yere gidemiyorum. Çok yoğun olduğum dönemlerde yeğenimden yardım istiyorum. Her koyun için 25 lira alıyorum. Diğer kentlerde de benim işimi yapan arkadaşlar buraya geliyor fakat bölge halkı beni tercih ediyor. Nisan ayından eylül ayına kadar kırkma işlemleri yapılıyor. Günde ortalama 80 kadar koyun kırkıyorum. Buralarda bu işi yapan 10 kişi var. Bu işi yapabilenlerin sayısı az olduğu için çok iyi bir meslek." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)