Taksilerde puanlama dönemi!

Taksilerde yeni dönem başlıyor. Müşteriler, taksi şoförüne; trafik kurallarına uyma, yolcu ve yol güvenliği ve nezaket gibi çok sayıda konuda puan verecek. Puan bir sisteme girilecek. Peki bu not ne işe yarayacak?

EKONOMİ 04.08.2020, 09:08 04.08.2020, 09:34
Taksilerde puanlama dönemi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla hâlen işlerin eskisi gibi olmadığını belirten İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, sektördeki iş kayıp oranının yüzde 60 civarında olduğunu bildirdi.

Eylül ayında salgının etkisinin nispeten azalacağını değerlendirdiklerini ifade eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, bu süreçte ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) teşvikinin sektör için tekrar uygulanması durumunda 270 milyon liralık araç alımı yaparak araç parkını yenileyip sezona giriş yapmak istediklerini kaydetti.

Özel Tüketim Vergisi teşviki ile sektörün her yıl 3 bin araç yeniledğini, doğrudan 250 bin kişinin bundan yararlandığını söyleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, her gün 800 bin taşıma gerçekleştirdiklerini, araçları yenileyerek müşterilere daha iyi hizmet vermek istediklerini dile getirdi.

Sektörün hem müşteri hem de kendileri açısından daha keyifli hâle gelmesi için yeni bir mobil uygulama üzerinde çalıştıklarını açıklayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, mobil sistem üzerinden puanlama yöntemiyle müşterilere daha da kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini bildirdi. Mobil uygulama bittiğinde kamuoyuna açıklanacağını belirten İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu, sektörde iyi örnekleri çoğaltarak müşterileri daha memnun ve mutlu etmek istediklerini ifade etti.

Mobil uygulama ne işe yarayacak?

Müşteriler, kullandıkları taksinin şoförüne, geliştirilen taksi mobil uygulama üzerinden; trafik kurallarına uyma, yolcu ve yol güvenliği, nezaket ve saygı gibi birçok konu üzerinden puan verecek. Bu puan, sisteme kaydolunacak. Müşteriler, taksi kullanmak istediğinde yüksek puan almış şoförleri tercih edebilecek, puanı düşük olan şoförden uzak durabilecek. Böylece tüm taksi şoförleri notunu yükseltme gayreti nedeniyle trafik kurallarına, yol ve yolcu güvenliğine daha çok dikkat edecek ve daha nezaketli davranacak.

Yorumlar (0)