Taksicilerden güncelleme için 663 lira alınıyor!

Taksi ücretlerine İstanbul'da zam yapılmasının ardından taksimetreleri güncelleme işlemi için 663 lira alınıyor. 

EKONOMİ 01.01.2021, 13:30
Taksicilerden güncelleme için 663 lira alınıyor!

İstanbul'da taksi ücretlerine zam getirildiği biliniyor. Bu nedenle taksimetrelerini güncelletmek isteyen taksiciler, Yenikapı Etkinlik Alanı'na gittiler. Taksicilerin, güncelleme işlemi için uzun kuyruklar meydana getirdiği görüldü. 

Taksiciler, sabah erken vakitlerde taksimetre güncellemesi için kuyrukta beklemeye başladıklarını belirterek, bu durumdan rahatsız olduklarını çünkü taksi ücretlerine yapılan zammın aslında mal sahiplerinin işine geldiğini ifade ettiler. 

Özer Şentürk isimli bir taksici, taksi ücretlerine yüzde 11 zam yapıldığını, bu nedenle taksimetre güncellemesi yapılacağını ifade etti. Güncellemenin yanı sıra dezenfeksiyon işlemi yaptırılacağına dikkat çeken Şentürk, ciddi bir kalabalık olduğunu söyledi. 

İşlemlerin ilk günü olmasına rağmen yoğunluk yaşandığını belirten Şentürk, sürecin bugün bitmeyeceğini düşündüğünü aktardı. Şentürk, yapılan zammın kendilerine değil, mal sahiplerine yarayacağını ifade etti. 

Bekir Serdaroğlu isimli taksici, taksimetrelerin güncelleneceğini ancak işlemlerin bir gün içerisinde bitmeyeceğini söyledi. Yüzde 11 zam getirildiğini aktaran Serdaroğlu, zammın yeterli olmadığını ancak insanların da gücünün tükendiğini belirtti. Serdaroğlu, mal sahiplerinin de kendilerine zam yapacağını kaydederek, her türlü onların işine geleceğini söyledi. 

Taksimetre güncellemesi için taksicilerin 663 TL ödeme yaptığı ifade edildi. Söz konusu ücret ise taksi şoförlerinin tepkisine neden oldu. 

Yorumlar (0)