Süveyş'i tıkayan geminin sahibi firmadan yük sahiplerine çağrı

Süveyş Kanalı’nda, trafiği bir hafta aksatan “The Ever Given” gemisinin sahibi Japon menşeli firma, firmadan talep edilen tazminatın bir bölümünü, gemideki yüklerin sahiplerinin üstlenmesini talep etti.

EKONOMİ 03.05.2021, 11:12 04.05.2021, 00:38
Süveyş'i tıkayan geminin sahibi firmadan yük sahiplerine çağrı

The Ever Given yük gemisinin sahibi olan Japon firma, talep edilen tazminatı yük sahipleriyle paylaşmayı talep etti.

Trafiği bir hafta durdurmuştu

The Ever Given gemisinin Japon sahibi Shoei Kisen,  "müşterek avarya bildirimi" aracılığıyla firmasından talep edilen 916 milyon dolarlık tazminatın bir kısmını, yük gemisindeki 18 bin konteynerin sahiplerinin üstlenmesini istedi.

Yük gemisinin, Süveyş Kanal İdaresiyle anlaşma yapılana kadar kanal güzergahındaki geçiş şeridi olan Büyük Acı Göl’de bekletildiğini hatırlattı.

Söz konusu hasar paylaşımına ilişkin sigorta tarafından karşılanan miktar ile konteyner sahiplerinden istenilen ödeme miktarına dair ayrıntılar hakkında ise bilgi verilmedi.

Ne olmuştu?

Tayvanlı "Evergreen" firması tarafından işletilen, Rotterdam Limanı'na doğru yol alan yük gemisi, 24 Mart tarihinde kanal yolu üzerinde bir kum fırtınasına maruz kalmıştı.

Panama bandıralı The Ever Green yük gemisi, yakalandığı fırtınanın ardından rotadan çıkıp, kıyıya çarpmış ve kanalda sıkışmıştı.

29 Mart’ta, yapılan çalışmalardan sonra SCA, dev yük gemisini yüzdürme çalışmalarının tamamlandığını ve Süveyş Kanalı’nın deniz trafiğine açıldığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)