Suudi Arabistan'dan 85 Türk tırına engel!

85 Türk tırı, Suudi Arabistan makamları tarafından günlerdir hiçbir gerekçe gösterilmeden gümrükte bekletiliyor. Türk şoförlerden Arif Vural, Suudi Arabistanlı gümrük memurları ya da limandaki diğer çalışanların kendilerine hiçbir bilgi vermediğini söyledi.

EKONOMİ 31.07.2019, 12:40
Suudi Arabistan'dan 85 Türk tırına engel!

85 Türk tırı,  Suudi Arabistan makamları tarafından 10 gündür hiçbir gerekçe gösterilmeden gümrükte bekletiliyor.

Türk şoförlerden Arif Vural, İskenderun Limanı'ndan çıktıktan sonra 21 Temmuz günü Suudi Arabistan'ın kuzeybatısından Kızıldeniz'e açılan Duba Limanı'na vardıklarını ifade etti.

Limanda resmî kontrollerden geçtiklerini belirten Vural, ardından bekletme sahasına alındıklarını ve 10 gündür ülkeye girişlerine izin verilmediğini kaydetti.

Vural, kendilerine Suudi Arabistanlı gümrük memurları ya da limandaki diğer çalışanlar tarafından hiçbir bilgi verilmediğini ve ne zamana kadar bekletileceklerini bilmediklerini söyledi.

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle rahatsızlanıyorlar

Araçlarındaki yüklerin tekstil ve gıda ürünlerinden oluştuğunu bildiren Türk tır şoförü, evlerinden uzakta kaldıklarını ve ailelerinin de durumlarından kaygı duyduğunu açıkladı. 

Arif Vural, yüksek sıcaklıklar nedeniyle bazı arkadaşlarının rahatsızlık yaşadığına dikkat çekerek, Türk yetkililere kendileriyle yakından ilgilenilmesi için çağrıda bulundu. 

Bakan Pekcan devreye girdi

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Duba Limanı'nda bekletilen Türk tırlarının gümrükten sorunsuz bir şekilde çıkması için Suudi Arabistanlı muhatabıyla bir telefon görüşmesinde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu konuyu yakından takip ediyor ve Türk şoförlerin bir an önce gümrükten geçmeleri amacıyla Suudi Arabistan makamları nezdinde yoğun girişimlerde bulunuyor.

Yorumlar (0)