Sterlin çakıldı: İngiltere Merkez Bankası'ndan açıklama

İngiliz sterlini, bu sabah saatlerinde Asya piyasalarında 1,0350 ile tarihin en düşük düzeyini görmüştü. İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Banka, finansal varlıkların önemli oranda tekrar fiyatlandırılması ışığında finansal piyasalardaki son gelişmeleri yakından izlemektedir. Enflasyonu yüzde 2'ye döndürmek için faiz oranlarını artırmakta tereddüt edilmeyecektir." denildi.

EKONOMİ 26.09.2022, 20:50 28.09.2022, 08:44
Sterlin çakıldı: İngiltere Merkez Bankası'ndan açıklama

BoE (İngiltere Merkez Bankası), finansal varlıkların önemli oranda tekrar fiyatlandırılması ışığında finansal piyasalardaki son gelişmeleri yakından izlediğini kaydederek, PPK'nın (Para Politikası Kurulu), görevine uygun bir şekilde orta vadede enflasyonu yüzde 2'ye döndürmek için faiz oranlarını artırmakta tereddüt etmeyeceğini bildirdi.

"Faiz artırmakta tereddüt edilmeyecek"

BoE'nin resmi internet adresinde yer alan Başkan Andrew Bailey'in açıklamasında, "Halkın enerji faturalarının iki sene boyunca sabit tutulacağının açıklanması enflasyondaki kısa vadeli zirveyi azaltacaktır. Para politikasının rolü, orta vadede çok daha fazla enflasyona sebep olacak şekilde talebin arzın önüne geçmemesini tesis etmektir. Daha evvel PPK'nin açıkça belirttiği doğrultuda, bir sonraki planlanmış toplantıda hükümetin açıklamalarının enflasyon ve talep üzerindeki etkisi ve sterlindeki değer kaybının tam olarak yorumlanması yapılacak ve buna göre aksiyon alınacaktır. PPK, görevine en uygun şekilde orta vadede enflasyonu yüzde 2'ye döndürmek için faiz oranlarını artırmakta tereddüt etmeyecektir." dedi. 

Uzmanlar da faiz artırımlarına işaret ediyor

İngiliz sterlini, bu sabah saatlerinde Asya piyasalarında 1,0350 ile tarihin en düşük düzeyini görmüştü.

Uzmanlar, BoE'nin, ilerleyen aylarda enflasyonu kontrol edebilmek için faiz artışlarını sürdüreceğini öngörüyor.

BoE, geçtiğimiz hafta, politika faizini yüzde 2,25'e yükseltmişti.

İngiltere'de enflasyon, halihazırda yüzde 9,9 ile son 40 senenin en yüksek düzeylerinde seyrediyor.

Yorumlar (0)