Squid Game token yatırımcıları için “kırmızı ışık”: 3,3 milyon dolarlık vurgun yapıldı  

Son günlerin en popüler dizisi Squid Game’den esinlenerek çıkartılan Squid Game token üzerinden vurgun yapıldığı belirtildi. Token’ların değeri 5 dakika içerisinde sıfırlandı. Toplam vurgunun 3,3 milyon dolar olduğu belirtildi. 

EKONOMİ 02.11.2021, 13:31 02.11.2021, 13:34
Squid Game token yatırımcıları için “kırmızı ışık”: 3,3 milyon dolarlık vurgun yapıldı  

Son zamanların en popüler dizisi seçilen ve dünya çapında aynı anda milyonlarca kişi tarafından izlenen Squid Game dizisi, kriptocuları harekete geçirdi. Diziden esinlenerek token üreten birkaç kişi, diziyle resmi bağı bulunmayan bu paranın değerleneceğine inanarak on binlerce dolar yatırım yapan kişileri dolandırdı. 



“Token kazanmak için oyna” 

Üretilen tokenları sözde bir oyunda toplayan kişiler, insanları oyun oynamaya ve karşılığında token kazanmaya teşvik etti. Squid Game’de yer alan oyunları oynatacaklarını söyleyen dolandırıcılar, insanların yatırım yapmalarını istedi. Yalnızca birkaç cent olan Squid Game tokenları binlerce kişinin yatırım yapmasıyla birlikte kısa sürede 3 bin dolara kadar yükseldi. 



Fiyatı hızlı şekilde sıfırladılar 

Fakat 3 bin dolarlık değer, çok uzun sürmedi. Dolandırıcılar, tokenların değerini sıfırladı ve sonrasında projenin sosyal medya hesapları ile internet siteleri kapatıldı. Kim olduğu henüz öğrenilemeyen kişiler hem paralarından hem de zamanlarından oldu. Dünyayı kasıp kavuran oyunu kullanarak para kazanmak isteyenler için daha önce sık sık dolandırıcılık uyarıları yapılmıştı. Bu tokenların satılma özelliğinin bulunmaması (yatırımcılar para yatırabilirler fakat paralarını çekemezler) konusu da daha önce gündeme gelmişti.  

Yorumlar (0)