Spor endeksi kazandırmaya devam etti

Borsa İstanbul'da haftanın ilk işlem gününün ilk yarısında BIST 100 endeksi yüzde 0,74 yükseldi. BIST 100 1.094,35 puan seviyesinde bulunurken haftanın ilk işlem gününde yine en çok kazandıran Spor sektör endeksi oldu.

EKONOMİ 07.09.2020, 14:22
Spor endeksi kazandırmaya devam etti

BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket ederken, saat 14.00 itibarıyla Cuma günü kapanışına göre 8,04 puan artışla 1.094,35 düzeyine ulaşırken, toplam işlem hacmi 5 milyar lira seviyesinde oldu.

Bankacılık endeksi kaybettirdi

İlk yarıda Holding endeksi yüzde 1,20 değer kazanırken, Bankacılık endeksi yüzde 0,08 değer kaybetti. Bankacılık endeksi, günün ilk yarısında kaybettiren tek endeks olarak kayıtlara geçti.

Spor sektör endeksi yine en çok kazandıran!

Sektör endeksleri arasında en çok yükselen yüzde 5,16 ile spor sektör endeksi olurken, tek kaybettiren ise bankacılık sektör endeksi oldu. Spor sektör endeksi, geçtiğimiz hafta da en çok kazandıran sektör endeksi olmuştu.

Ekonomi gündemi

Borsa İstanbul'un, Avrupa borsalarına paralel alıcılı seyir izlediğini kaydeden ekonomi uzmanları, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı geliştirme çalışmalarına dair bilgi akışının ve Türkiye-Yunanistan odaklı Doğu Akdeniz gerilimi başta olmak üzere jeopolitik olayların ekonomi gündeminin üst sıralarında bulunmayı sürdürdüğünü anımsattı.

Bugün veri gündeminin yoğun olmadığına dikkat çeken ekonomi uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri borsalarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğunu hatırlatarak, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.120 seviyesinin direnç konumuna geldiğini, 1.070 puanın ise destek olarak öne çıktığını ifade etti.

Yorumlar (0)