SPK’dan borsa açıklaması: “Anlık olarak takip ediliyor”

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), pay senetlerinde gerçekleştirilen işlemlerin Borsa İstanbul tarafından anbean izlendiğini, Kurul'un da tüzel ve gerçek kişilerin piyasaya zarar verecek olan davranışlarına yönelik denetim ve gözetimleri devamlı olarak sağladığını ifade etti.

EKONOMİ 19.09.2022, 10:47
SPK’dan borsa açıklaması: “Anlık olarak takip ediliyor”

Son zamanlarda bazı sosyal medya hesaplarından ve basın kuruluşlarından borsada meydana gelen dalgalanmalar ile ilgili yapılan haberlere karşı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Yapılan haberlere dikkat çeken SPK, yapılan bütün işlemlerin anlık olarak takip edildiğini ve denetlendiğine vurgu yaptı.

“Denetimler ve gözetimler devam etmektedir”

Pay senetlerinde gerçekleştirilen işlemlerin Borsa İstanbul yetkililerinde anlık olarak takip edildiğine işaret edilen açıklamada, "Kurulumuz tarafından tüzel ve gerçek kişilerin piyasaya zarar veren hareketlerine yönelik denetim ve gözetim devamlı olarak sağlanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

“Sermaye piyasası ve yatırımcı koruması ön planda tutuluyor”

Bunun yanı sıra açıklamada, Kurul'un, yasalar kapsamında, sermaye piyasası gelişimini ve yatırımcıların korunmasını ön planda tuttuğu da vurgulandı.

Yorumlar (0)