S&P'den önemli açıklama!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den (Standart and Poor's) önemli Türkiye açıklaması!

EKONOMİ 16.07.2019, 10:35 16.07.2019, 10:56
S&P'den önemli açıklama!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standart and Poor's (S&P), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yaptırımlarının özellikle Türkiye'nin bankacılık sektörünü hedef alması halinde ülkenin kredi notunun düşürülebileceğini bildirdi.

Türkiye'nin ülke kredi notu analisti Maxim Rybnikov, "Amerikan yaptırımlarının ılımlı olması ve bankaları olumsuz etkilememesi halinde ülke kredi notunun değişmesi pek olası değil" değerlendirmesinde bulundu.

Standart and Poor'&s (S&P), Türkiye’yi B+ kredi notu ve durağan görünümle derecelendiriyor fakat bir başka uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in Cuma günü Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi yakında daha fazla not indiriminin olup olmayacağına dair soru işaretlerine neden oldu.

Başlıca üç uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan olan Standart and Poor's (S&P), Moody’s ve Fitch, Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyenin altında derecelendirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin kredi notunun değişmesi pek ihtimal dâhilinde değil!

Standart and Poor's (S&P)'ta Türkiye’nin ülke kredi notu analisti olan Maxim Rybnikov, şu değerlendirmede bulundu:
“Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin yaptırımlarının ılımlı olması ve bankaları olumsuz etkilememesi halinde ülke kredi notunun değişmesi pek olası değil.”

Türkiye’nin ülke kredi notu analisti Maxim Rybnikov, Türkiye B+ kredi notunda birçok riskin dikkate alındığını ifade etti. Fakat yaptırımların bankacılık sistemini hedef alması durumunda ise bankaların vadesi gelen borcunu çevirmek için yabancı sermaye piyasalarına erişime ihtiyacı olmaya devam ettiğini, bu yüzden böyle bir durumda Türkiye'nin notunun da düşürülebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)