Sosyal medya şirketleri bir günde milyarlarca dolar değer kaybetti

Sosyal medya firmaları geride bıraktığımız haftalarda meydana gelen düşüşler sonrasında 135 milyar dolar değer zayiatı yaşadı. En fazla düşüşü yüzde 43’le Snapchat yaşarken, Google'ın sahibi Alphabet Inc., Twitter Inc., Pinterest Inc. ve Facebook'un sahibi Meta Platforms Inc. olmak üzere sektör genelinde bir satış dalgalanması meydana geldi.

EKONOMİ 25.05.2022, 17:54
Sosyal medya şirketleri bir günde milyarlarca dolar değer kaybetti

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya firması olan Snap Inc hisseleri, Snapchat ana firmasından ulaşan bir kâr uyarısının sonrasında salı günü yüzde 43 değer kaybı yaşadı. Bunun yanı sıra yaşanan durum sektör genelinde bir satış dalgasına sebep oldu. Snapchat’in değer kaybı yaşamasından sonra yapılan yorumlarda durum “gelişen dijital reklam endüstrisinin zor zamanları” olarak değerlendirildi.

Snap’te yaşanan düşüş birden fazla firmayı etkiledi

Dijital reklama endüstrisine bağlı olan Snap hisseleri yüzde 43 değer düşüşü yaşarken, 2017 senesinde ilk halka arz fiyatı olan 17 doların daha altında işlem gördü. Bu olay sonrasında Snap bu zamana kadarki en yüksek gün içi düşüşünü yaşadı. Düşüşle beraber firmanın ortalama 16 milyar dolar piyasa değeri silindi. Bunun yanı sıra Google'ın sahibi Alphabet Inc., Facebook'un sahibi Meta Platforms Inc., Pinterest Inc. ve Twitter Inc. dahil olmak diğer sosyal medya firmaları da bu durumdan kaçamadı.

Nasdaq’ta şirketleri de düşüşten nasibini aldı

Gerçekleşen sert düşüşler sonrasında sosyal medya firmaları toplamda 135 milyar dolar değer kaybetti. Nasdaq’ta işlem yapan firmalar ise ortalama yüzde 2,2 değer kaybı yaşadı.

Nasdaq’ta işlem gören teknoloji firmalarından fuboTV Inc. yüzde 7, Trade Desk Inc. yüzde 19, LiveRamp Holdings Inc. yüzde 8, Magnite Inc. yüzde 13, Vizio Holding Corp. Yüzde10 ve Roku Inc. yüzde 14 düşüş yaşadı.

Yorumlar (0)