Sosyal konut projesi başvurularında 2 maddeye dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan TOKİ sosyal konut projesinde başvuru süreci devam ediyor. Projeye katılım hususunda dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin bir uyarı mesajı yayımlayan bakanlık, 2 maddeye dikkat çekti. 

EKONOMİ 28.09.2022, 12:25 29.09.2022, 08:56 Hanife
Sosyal konut projesi başvurularında 2 maddeye dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TOKİ sosyal konut projesinde başvuruların iptal olmaması için dikkat edilmesi gerekenler duyuruldu. Bu kapsamda, projeye, hane halkı olarak tanımlanan “kişinin kendisi ve eşi adına” yalnızca 1 adet başvuru yapılabileceği vurgulandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, hane halkından birden fazla başvuru gelmesi halinde her iki başvurunun da iptal edileceği duyuruldu. 

18-30 yaş arası gençler bireysel başvuru yapabiliyor

18-30 yaş arasındaki çocuklar ise aynı evde yaşasalar bile ailelerinden bağımsız olarak projeye bireysel başvuruda bulunabilecekler. Eşlerden ikisinin birden projeye başvurması halinde, birisinin başvurusunu mutlaka iptal etmesi gerekiyor. Başvurunun iptal edilmesi için; başvurulan proje hangi bankadaysa ona müracaat edilmesi; Ziraat Bankası tarafından işlemleri yapılan proje ise başvuru bedelinin Ziraat Bankası Şubelerinden; Halk Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden veya www.halkbank.com.tr internet sitesi üzerinden alınabileceği açıklandı. Ayrıca e-devlet üzerinden başvurularını yapan ancak kendisine verilen süre içinde başvuru ücretini ödemeyenlerin başvuruları da iptal ediliyor. Bu durumla karşı karşıya kalan vatandaşlar, e-devlet üzerinden bir kez daha başvuru formunu doldurarak, tekrar sürece dâhil olabilirler. 

Yorumlar (0)