Sosyal destek programında kaç liralık ödeme yapıldı? Bakan Yanık açıkladı

Sosyal destek programına ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Mayıs ayında toplam 295 milyon liralık nakdi ödeme gerçekleştiriyoruz” dedi. 

EKONOMİ 25.05.2022, 13:54 26.05.2022, 12:12
Sosyal destek programında kaç liralık ödeme yapıldı? Bakan Yanık açıkladı

Mayıs ayında üç farklı nakdi ödeme desteği sağlandığını, bir kısmının ise hala ödenmekte olduğunun altını çizen Bakan Yanık, “Bunun yanı sıra ‘Şartlı Sağlık Yardımı’ kapsamında da çalışmalar devam ediyor. Bu paket kapsamında, 0-6 yaş grubunda çocuk sahibi olan ihtiyaç sahibi ailelere düzenli nakdi destekler sağlıyoruz. Bu yardımlar, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde sağlık kontrollerinin tamamlanması durumunda gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı. 

“Toplam 295 milyon liralık nakdi ödeme gerçekleştiriyoruz”

Çoklu doğum sebebiyle bazı ailelerin maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Bakan Yanık, “Bu kapsamda da çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir. Mayıs ayını ele aldığımızda, diğer sosyal yardımlara ek olarak bu üç farklı yardım programını da eklediğimizde toplam 295 milyon liralık nakdi ödeme gerçekleştiriyoruz. Bahse konu olan bu üç nakdi sosyal yardım programımızdaki ödemeler 28 Mayıs tarihine kadar devam edecektir” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)