Son işlem gününde altın fiyatları

Cumhuriyet altını 3.022 liradan, Çeyrek altın 740 liradan satılıyor. Gram altın 453 liradan alıcı buluyor.

EKONOMİ 21.08.2020, 11:43
Son işlem gününde altın fiyatları

Güne düşüşle başlayan Gram altının fiyatı, 452,5 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer elde eden Gram altın, Perşembe gününü yüzde 1 değer kazanarak 456,9 lira seviyesinden bitirdi.

Haftanın son işlem gününe düşüşle başlayan Gram altın, saat 11.30 itibarıyla Perşembe günü kapanışının yüzde 1 gerisinde 452,5 lira düzeyinde işlemde tutuluyor. Saat 11.30 itibarıyla Cumhuriyet altını 3.022 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın ise 740 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, saat 11.30'u geçtiği şu dakikalarda Perşembe akşamı kapanışına oranla yüzde 0,2 değer kaybıyla 1.942 dolar düzeyinde seyrediyor.

Ekonomi uzmanları Amerika Birleşik Devletleri ile Çin halk Cumhuriyeti arasındaki tansiyonun düşeceğine ilişkin beklentilerle risk iştahının arttığını ve altının ons fiyatına aşağı yönlü baskı uyguladığını bildirdi.

Yatırımcıların bugün yurt içinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı "müjde"ye odaklandığını belirten ekonomi uzmanları, diğer taraftan piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin de izleneceğini ifade etti.

Bugünün veri gündeminde ise Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da açıklanacak imalat, hizmet ve bileşik PMI (Satınalma Yöneticileri Endeksi) verilerinin bulunduğunu kaydeden ekonomi uzmanları, altının ons fiyatında teknik açıdan 1.920 doların destek olarak öne çıktığını bildirdi.

Yorumlar (0)