Sivas’ta Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıra oldu, kasaplar tepki gösterdi

Sivas’ta Et ve Süt Kurumu tarafından satışı sağlanan ürünlerin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi üzerine bölge kasaplarından tepki geldi.

EKONOMİ 16.11.2022, 17:35 17.11.2022, 09:06
Sivas’ta Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıra oldu, kasaplar tepki gösterdi

Sivas genelinde kilosu 160 liraya ulaşan kıymanın Et ve Süt Kurumu'nda 83 liradan satılması, kurum önünde sıraların oluşmasına sebep oluyor. Uygun fiyatlarla kıyma satın alabilmek adına sıra bekleyen vatandaşlar, bu durumdan memnun olduklarını dile getiriyor. Anca bu fiyatlara bölge kasaplarından tepki geliyor.

Kasaplar rahatsız oldu

Et ve Süt Kurumu'nun fiyatları vatandaşları sevindirse de bölge kasaplarının tepkisine sebep oldu. Edinilen bilgilere göre, bölgede kasaplık yapan İbrahim Ataseven, “Kurumun maliyetleri bizim maliyetlerimizin altında. Kıymanın mevcut fiyatı 130 TL, kuşbaşı ise 140 TL. Bonfile ve bifteğin fiyatı çok yükseldiği için alan kişi yok. Bizim maliyetimiz 97 lira, Et ve Süt Kurumu'nda fiyatlar 85 lira.” dedi.

Piyasayı olumsuz etkiliyor

Kurumun satış miktarının kendilerini negatif açıdan etkilediğini dile getiren kasap Halit Durmaz, “Kıymayı Et ve Süt Kurumu normalin altında satıyor. Böyle olması biz kasapları olumsuz yönde etkiliyor. Mevcut durumda fiyatlar, standart kıyma 130 lira, kuzu eti 125 lira, biftek 180 lira ve dana but 150 lira. ET ve Süt Kurumu koyun etini normalin altında satıyor. Bu durum piyasayı olumsuz etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Ziyaa 1 yıl önce
Sizde satın elinizden tutan mı var az kazanın az...