Kur korumalı mevduat düzenlemesi başvurusunda tarih uzatıldı

Tüzel kişilere döviz hesabından TL hesabına geçişte sağlanacak olan destek için hesapların 31 Mart tarihine kadar açılmış olması koşulu 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. Karara göre, tüzel kişiler 31 Aralık 2021 tarihi ile 30 Haziran 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir günde açtıkları ve bankalarda mevcut halde bulunan döviz hesaplarını TL hesabına dönüştürebilecek.

EKONOMİ 06.07.2022, 12:48 06.07.2022, 13:00
Kur korumalı mevduat düzenlemesi başvurusunda tarih uzatıldı

Tüzel kişilere döviz hesabından TL hesabına geçişte sağlanacak olan desteğin tarih aralığı genişletildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Türk Lirası Mevduat ile Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ üzerinde yapılan değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

Hesapların 30 Haziran’a kadar açılmış olması şart!

Yapılan değişiklik çerçevesinde, tüzel kişilerin döviz hesabından Türk lirası hesabına geçişte sağlanacak olan destek için, döviz tevdiat ya da döviz cinsi katılım fonu hesaplarının 31 Mart tarihine kadar açılmış olması koşulu, 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

Euro, dolar ve İngiliz sterlini hesapları Tük lirası hesabına dönüştürülebilir

Alınan karara göre, yurt içindeki yerleşik gerçek şahısların bankalardaki, yurt içindeki yerleşik tüzel şahıslarınsa 31 Aralık 2021 ve 30 Haziran 2022 arasındaki döneminde herhangi bir tarihte bankalarda bulunan euro, dolar ve İngiliz sterlini cinslerinden döviz tevdiat hesabı ile döviz cinsinden katılım fonu hesap bakiyeleri, hesap sahibinin isteği halinde dönüşüm kuru programı üzerinden Türk lirasına dönüştürülebilecek.

Bahsi geçen tebliğ, döviz cinsinden katılım fonları ile döviz tevdiat hesaplarının Türk lirası vadeli mevduat ile katılma hesaplarına dönüşmesi durumunda katılım fonu ve mevduat sahiplerine sağlanacak olan desteğe ilişkin esas ve usulleri düzenliyor.

Yorumlar (0)