Sigara ve alkole vergi artışı sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yaptığı toplantıda tütün kullanımının vergi artışlarına rağmen yükseldiğini belirterek, bu duruma taviz vermeyeceğini söyledi.

EKONOMİ 08.10.2019, 10:09
Sigara ve alkole vergi artışı sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da gerçekleşen AK Parti kampında milletvekilleriyle buluştu. Bir milletvekilinin, alışveriş poşetlerine ücret uygulamasının yanlış anlaşıldığını ve vatandaşın tepkili olduğunu belirtti. 

Milletvekilinin "Sigara yasaklarında da benzer bir sonuç yaşayabiliriz. Yasakların doğru anlatılması gerek, yoksa poşette olduğu gibi aleyhimize döner." demesi üzerine Erdoğan, sigara ile ilgili hiçbir yasaktan geri dönülmeyeceğini ifade etti. İlgili bakanlara gerekirse vergilerin üç kat artırılması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı elektronik sigaranın yasak olmasına karşın farklı yollarla yurt dışından getirtildiğini belirterek, bunun ile ilgili denetimlerin artacağını belirtti. 

Bazı milletvekillerinin puro kullandığını bildiğini söyleyen Erdoğan, "Vergileri artırıyoruz, içmeye devam ediyorsunuz. Şimdi yine vergileri üç katına çıkaracağız. Pahalı pahalı içersiniz." dedi.

Yorumlar (0)