SGK prim yapılandırma başvurusu 2 milyonu geçti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan aktarılan bilgiye göre SGK prim borçlarının yapılandırılmasını isteyen kişi sayısı 2 milyonu geçti. Başvuru yapan 2 milyon 248 bin 894 kişi, toplamda 101 milyar 7 milyon TL borcu için yapılandırma istedi. 

EKONOMİ 29.06.2021, 16:56 30.06.2021, 09:43
SGK prim yapılandırma başvurusu 2 milyonu geçti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK prim borcu yapılandırması konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, borç yapılandırmasının çalışma hayatı üzerindeki yükü ve baskıyı hafifleteceğini aktardı. Yeniden yapılandırma kapsamına alınan SGK prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021 olduğunu belirten Bilgin, ilk taksitin son ödeme tarihinin 1 Kasım 2021 olduğunu belirtti.  

Yapılandırma, vatandaşa kolaylık sağlıyor 

Yapılandırmanın sunduğu kolaylıklardan faydalanmak için en kısa zamanda başvuru yapılması gerektiğini aktaran Bakan Bilgin, Bağ-Kur ve isteğe bağlı sigortalılar gibi kendi primlerini kendileri ödeyen vatandaşların da e-Devlet üzerinden yapılandırmaya başvurabileceklerini belirterek, isteyenlerin SGK müdürlüklerine ve Sosyal Güvenlik Merkezlerine gidebileceklerini ve elden ya da posta ile başvuru yapabileceklerini aktardı. 



Genel Sağlık Sigortası olanlarda başvuru şartı yok 

Bilgin, Genel Sağlık Sigortası’na tabi olan kişilerin yapılandırmadan faydalanabilmek için başvuru yapmalarına gerek olmadığını ve bu borçların otomatikman yapılandırılacağını ifade etti. 

2 milyon 248 bin 894 kişinin başvuru yaptığı yapılandırmada toplam borç miktarı şu anda 101 milyar 7 milyon TL. 1 Haziran 2021 itibarıyla ise yapılandırmaya 14 milyar 100 milyon TL ödeme yapıldı. Yürürlüğe giren SGK prim yapılandırması kanunu kapsamında Nisan 2021 öncesinde kesinleşmiş olan alacakların yapılandırıldığını belirten Bilgin, pek çok borcun yeni kanunla birlikte yapılandırılabildiğini aktardı. 

Yorumlar (0)