SGK'dan milyonları ilgilendiren karar: 22 Ocak'ta başlıyor

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), yurttaşları sosyal güvenliğe dair hususlar hakkında uzmanların iştirakiyle hazırlanan videolarla bilgilendirecek.

EKONOMİ 15.01.2022, 22:39 17.01.2022, 09:03
SGK'dan milyonları ilgilendiren karar: 22 Ocak'ta başlıyor

SGK tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, doğum öncesinden vefat sonrasına değin her hususta yurttaşın yanında olan Kurum, birincil ve doğru kaynaktan bilgiye erişilmesini sağlamak amacıyla yeni bir çalışmaya daha imza attı.

Bu çerçevede, SGK'nin sosyal medya hesapları üzerinden video olarak paylaşılacak olan yeni programın adının belirlenmesi maksadıyla anket yapıldı. 

Ankete katılan yurttaşlar, 'Bir Soru, Bir Cevap', 'SGK'ya Sorun', 'Bir Bilene Soralım' ve 'Sosyal Güvenlik Saati' isimlerinden birini tercih edecek. 

En fazla oyu alan isimle başlayacak olan program, her hafta cumartesi günü SGK'nın resmi YouTube kanalı ile diğer sosyal medya hesapları üzerinden yurttaşlarla buluşacak. 

Halka mikrofon tutulacak

Program kapsamında, zaman zaman yurttaşlara mikrofon uzatılarak, sosyal güvenliğe ilişkin doğru bilinen yanlışlar ortaya çıkarılacak.

Kaynağından gelecek olan doğru bilgi, anında anlaşılır ve kolay bir şekilde izleyiciye aktarılıyor olacak.

Programda, malullük, analık hali, yaşlılık aylığı, isteğe bağlı olan sigorta kolları, vefat eden sigortalının hak sahipleri, GSS (Genel Sağlık Sigortası), meslek hastalığı, hastalık hali, ülke dışından işlemler, emekliliğin ardından tekrar çalışma, primsiz aylıklar, iş kazası, emeklilik ve çalışma yaşamıyla ilgili bütün sorular uzmanlar tarafından cevaplanacak.

Anket neticesinin 20 Ocak'ta belli olması, programın ilk bölümünün ise 22 Ocak'ta izleyiciyle buluşması öngörülüyor. 

Yorumlar (0)