Sezon sonu hamsinin fiyatı 30 liraya geriledi

Sezonu balıkçı tezgâhlarında 40 liradan açan ve uzun süredir 50 liraya kadar alıcı bulan hamsinin fiyatı sezon sonuna yaklaşılmasıyla 30 liraya kadar gerilemiş oldu.

EKONOMİ 02.04.2021, 14:12 02.04.2021, 17:51
Sezon sonu hamsinin fiyatı 30 liraya geriledi

Av yasağının başlamasına az bir zaman kala hamsi fiyatları da 30 liraya düştü.

Fiyatlardaki pahalılığa rağmen satışlarda patlama yaşandı

Hamsi fiyatlarında pahalılığa rağmen hamsi tüketmeyi seven vatandaşlar balıkçı tezgâhlarına yoğun ilgi gösterdi. Bu sezonki fiyatları et fiyatlarıyla yarışan hamsiden vazgeçmeyen tüketiciler av sezonundan bu yana hamsinin satıldığı her yerde balıkçı tezgâhlarına akın etti.

Karadeniz’e göre batı bölgelerinde faaliyet gösteren balıkçıların tezgâhlarındaki hamsi fiyatları biraz daha pahalı olmasına rağmen hamsiden vazgeçmeyen vatandaşları fiyatları biraz daha düşen hamsinin kilosunu şimdilerde 30 TL’den alıyor. 

Önceki yıllara göre fiyatlar tavan yaptı

Hamsinin 30 liradan satıldığı Edirne Balık Pazarı’nda, somon 45 TL, istavrit 35 TL, uskumru 25 TL, çupra 55 TL, levrek 55 TL ve barbun ise40 TL’den balık severlerin ilgisine sunuluyor.

15 gün sonra balıkçılığın biteceğini belirten Balık Pazarı esnafından Feridun Biztiren, “Sezon sonunun yaklaşmasıyla hamsinin fiyatı 30 TL’ye kadar düşmüş durumda. Fiyatların pahalı olduğunu biliyoruz. Sezon sonuna yaklaştığımız bu günlerde fiyatların düşmesiyle evine bu zamana kadar hamsi götüremeyen vatandaşlarımız da hiç değilse sezon kapanmadan bu sayede hamsinin lezzetini tatmış olacaklar” dedi.

Yorumlar (0)