Seyahat harcamalarında büyük artış!

Yapılan bir araştırmaya göre 2022 yılındaki seyahat harcamaları, koronavirüs salgını öncesi dönemi geride bıraktı.

EKONOMİ 31.05.2022, 11:30 31.05.2022, 13:16 Hakan Öksüz
Seyahat harcamalarında büyük artış!

2020 yılının Mart ayında pandemiye dönüşen koronavirüs salgını, birçok alanda küresel çapta değişikliğe yol açtı. Kafeler kapandı, ofisler evlere taşındı ve seyahatlar azaldı. Aşının bulunması ve salgının sona ermesiyle birlikte birçok alanda görülen iyileşme gibi seyahat harcamaları da artışa geçti. 

Uçak, otobüs ve gemi rezervasyonları arttı!

Mastercard Ekonomi Enstitüsü, seyahat harcamalarının salgın öncesi dönemi yakaladığını gösteren bir araştırma yaptı. Yılın ilk 3 ayını kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre 2022'de yapılan seyahat rezervasyonları, salgından önceki dönemi bile geçti. Uçak, otobüs ve gemilere yapılan seyahat harcamalarında büyük artışların görüldüğü kaydedildi.

Koronavirüs karantinasından çıkmanın neden olduğu psikoloji, seyahat harcamalarında patlamaya yol açtı. 2022'nin kalan bölümünde de seyahat harcamalarının bu şekilde devam etmesi durumunda, 2021'e kıyasla 1,5 milyar daha fazla kişinin uçakla yolculuk yapmış olacağı kaydedildi. 

Demir yolu harcamaları azaldı

Uçak rezervasyonları son bir buçuk ay içinde 2019'un aynı dönemini ikiye katladı. Ofislerin açılması, küresel uçuşlarda patlamaya neden oldu. Seyahat rezervasyonlarındaki artış, özellikle 2022 yılının Mart ayında artışa geçti. 

Demir yolu harcamalarında ise gerileme görüldü. Salgın öncesi döneme kıyasla demir yolu harcamaları, yüzde 7 oranında azaldı.

Yorumlar (0)