Selden etkilenen işletmelere acil kredi desteği: Detaylar belli oldu

Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketinin etkilediği etkilen Kastamonu, Sinop, Amasya ve Samsun'da bulunan işletmelerin acil ihtiyaçları için 12 ayı ödemesiz, sıfır faizli ve 36 ay vadeli 300 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanacak.

EKONOMİ 07.06.2023, 10:17
Selden etkilenen işletmelere acil kredi desteği: Detaylar belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirilen kabine toplantısının sonrasında duyurduğu Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinin etkilediği depremzedelere yönelik "Acil Destek Kredisi"nin detayları belli oldu.

Kredinin faizini ve kar payının hepsi KOSGEB tarafından karşılanacak

KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleşen şiddetli yağış ve su baskınlarından etkilenen Kastamonu, Sinop, Samsun ve Amasya'da yer alan KOBİ'lerin ihtiyaçlarını gidererek, çalışmalarına hızla dönüş yapması düşüncesiyle Acil Destek Kredisi Programı getirilecek.

İşletmelerin acil ihtiyaçlarına dair 300 bin TL’ye kadar kullanacakları kredinin faizini ve kar payının hepsi KOSGEB tarafından giderilecek.

KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olacak şekilde sıfır faizli ve toplam 36 ay vadeli kredi verilecek. Öte yandan, kredi başvuru süreci içerisinde teminat sıkıntısı zorluğu yaşayan işletmelere, Kredi Garanti Fonu garanti sağlayacak.

Yorumlar (0)