Şeker ile ilgili rahatlatan açıklama: “Herkese yetecek kadar var”

Son günlerde şekerde yaşanan yüksek fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaş, önemli mesajlar verdi. Türkiye’de herkese yetecek kadar şeker olduğunu vurgulayan Aktaş, çiftçilerin üretime kesintisiz olarak devam ettiğini ifade etti.

EKONOMİ 01.04.2022, 12:01 01.04.2022, 18:04
Şeker ile ilgili rahatlatan açıklama: “Herkese yetecek kadar var”

Şekerin kilogram fiyatında görülen yüksek artışlar ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle sosyal medyada başlatılan ‘kıtlık’ algısı sonrası kilogram fiyatı adeta tavan yapan şeker ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaş, ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. Her koşulda üretmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Aktaş, Ramazan ayının gelmekte olduğunu hatırlatarak ‘kıtlık’ algısı oluşturmaya çalışanlara cevap verdi. Ülkedeki herkese yetecek kadar şekerin Türk Şeker’de mevcut olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bu konuda bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Şeker fiyatlamaları konusunda şeker fabrikalarının almış olduğu ciddi ve önemli kararlar mevcut. Halkımızın mağdur olmaması adına artık şeker fiyatları net bir şekilde belli olacak. Yüksek fiyatlarla ürünün satılmaması amacıyla artık ambalajlarda fiyatlar yer alacak. Bu problemin aşılmasını istiyoruz. Şekeri fahiş ücretlerle satanlara karşı ilgili kurumlarımız tarafından gerekli incelemelerin gerçekleştirilmesi de gündemde yer alıyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı bu ciddi sorunu ortadan kaldırmak adına elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaş

“Panik havası gerektirecek bir durum söz konusu değil, kıtlık da bulunmuyor”

Açıklamalarının devamında Türkiye’de üretilen pancar şekerine dair de değerlendirmelerde bulunan Aktaş, “Ülkemizde üretimi gerçekleştirilen pancar şekeri üretimi Türkiye’deki tüm nüfusu doyurmaya yeterli seviyede. Bunun yanı sıra ihracata ayrılan şekerlerimiz de mevcut durumda bulunuyor. Bunu da buradan özellikle belirtmek istiyoruz ki Türkiye’de ürünümüzün yeterli seviyede olduğu bilinsin.

Ülkemizde herhangi bir panik havası gerektirecek bir durum söz konusu değil, kıtlık da bulunmuyor. 1923 yılında bu yana Türk çiftçisi üretmeye devam ediyor. Depolarımız da yeteri kadar dolu vaziyette. Fahiş fiyatlarla bu ürünümüzü satışa çıkararak halk arasında panik havası estirmek isteyenler var. Lütfen bunları ciddiye almayalım. Türkiye’de şekerden una kadar her türlü gıda ürünümüzde hiçbir sıkıntı yaşamamaktayız, hepsinden de fazlasıyla bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)