Şehirler arası otobüs fiyatlarına indirim geldi! İşte yeni fiyatlar...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şehirler arası otobüslerde bilet fiyatlarının ikiye katlanmasının ardından yeni bir düzenleme yapıldı. Bilet fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında bir indirime gidileceği kaydedilirken, tavan ücret tarifesi de açıklandı.

EKONOMİ 12.06.2020, 10:54
Şehirler arası otobüs fiyatlarına indirim geldi! İşte yeni fiyatlar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yarı kapasiteyle çalışan şehirler arası otobüs fiyatlarında yaşanan artışın ardından yeni bir adım attı.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından dün yapılan duyuruda, şehirler arası otobüs bileti fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında indirime gidilecek bir tebliğ hazırlandığı ifade edildi. 

Bakanlık tarafından yapılan duyurunun ardından kara yolu ile yurt içi yolcu taşımacılığında tavan fiyatlar değiştirildi. 

Söz konusu düzenlemeyle birlikte;

Şehirler arası otobüs bileti fiyatlarında 115 kilometreye kadar 100 lira olarak belirlenen tavan ücret 70 liraya, 

550 kilometreye kadar 170 lira olarak uygulanan tavan fiyat 120 liraya,

1000 kilometreye kadar 250 lira olarak belirlenen tavan fiyat 180 liraya düşürüldü.

Şehirler arası otobüs bileti fiyatlarına dair yeni tavan fiyatların bugün itibarıyla uygulanacağı öngörülüyor.

Fiyatlar alıp başını gitmişti

Otobüs şirketleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yarı kapasiteyle çalışınca bilet fiyatlarını ikiye katlamış, söz konusu yükselişin ardından İstanbul-Adana için 350 lira, İstanbul-Van için ise 500 lira, İstanbul-Antalya için 300 liraya kadar bilet fiyatları konuşulmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, otobüs şirketlerinin maliyetlerini göz önünde bulundurarak 31 Temmuz 2020 tarihine kadar uygulanmak üzere tavan fiyat tarifesini hazırlamıştı. 

Bakanlık tarafından hazırlanan fiyat tarifesinde, 115 kilometreye kadar şehirler arası otobüs bilet fiyatlarında tavan ücret 100 liraya, 550 kilometreye kadar 170 liraya çıkarılırken, 2 bin ve üzeri kilometre için de bu rakam 500 lira olarak belirlenmişti.

Yorumlar (0)