Şehirler arası otobüs biletleri zamlanacak mı?

Şehirler arası otobüs biletlerinin yeni yılda ne kadar zamlanacağı merak ediliyordu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, merak edilen konuya dair açıklamada bulundu. Detaylar haberde...

EKONOMİ 14.01.2023, 10:43 16.01.2023, 08:45 Hakan Öksüz
Şehirler arası otobüs biletleri zamlanacak mı?

2023 yılına girilmesiyle birlikte pek çok ürün ve hizmetin fiyatında artış meydana geldi. şehirler arası otobüs biletlerinin ne kadar zamlanacağı merak edildi. Konuya ilişkin açıklama, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan'dan geldi. Özcan, bilet fiyatlarının değişmeyeceği müjdesini verdi.

Pandemi döneminde en fazla zarara uğrayan kesimlerden birinin de otobüs işletmecileri olduğunu söyleyen Birol Özcan, "Salgınla birlikte 2020'de yolcu sayısında yaşanan keskin düşüş, 2021'de kırıldı. 2022'de ise yolcu sayısı daha da artarak eski günlerdeki normal seviyelere döndü. İstanbul'daki otogarda 2021'de sefer yapan otobüs sayısı 370 bindi. 2022'de otobüs sefer sayısı 427 bin civarına çıktı." dedi.

"Fiyatları artırırsak yolcu bulamayız"

Şehirler arası otobüslerin bilet fiyatlarının yaz aylarından bu yana aynı kaldığına işaret eden Özcan, "2023'te de fiyatları değişmeyecek. Yeni bir tarife beklentimiz bulunmuyor. Fiyatları artırırsak yolcu sayısı ciddi biçimde düşebilir. Uçak firmalarının indirimleri, bizim yolcu sayımızda keskin düşüşlere yol açıyor. Sefer sayılarımız düştü ancak yolcu sayısından da mazot fiyatından da memnunuz." vurgusunu yaptı.

"Batıdaki firmalar daha çok kar etti"

Salgının patlak verdiği 2020 yılındaki yolcu kapasitesinin yarı yarıya düşürdüklerine işaret eden Özcan, "Vakalar azalınca yeniden  tam kapasiteye dönüldü. Sefer ve yolcu sayısının artması, bizi sevindiriyor. Koronavirüs salgınının başladığı dönemlerde İstanbul'da günlük sefer sayısı 2 bin civarındaydı. Geçen sene günlük 1170 sefere kadar çıkıldı. Kış şartları nedeniyle 2023 biraz durdun başladı. Tatillerde sefer ve yolcu sayısı artacak. Batıda hizmet veren firmalar, bu süreçte daha çok kar etti." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)