Sebze fiyatlarının düşeceği tarih açıklandı

Kayseri’de pazarcılıkla uğraşan İbrahim Yılmaz, sebze fiyatlarının mahsul zamanı olmasından ötürü az da olsa arttığını ifade ederek, "Sebze fiyatları mahsul döneminin ardından düşecek." dedi.

EKONOMİ 27.06.2022, 19:40 28.06.2022, 13:34
Sebze fiyatlarının düşeceği tarih açıklandı

Haftanın her günü Kayseri'nin farklı noktalarına kurulan semt pazarlarında meyvelerin fiyatı sabit kalırken, mahsul dönemi yeni başlayan sebzenin ise fiyatı arttı. 

"Fiyatlar zamanla düşecek"

Sebzede bir geçiş döneminde olunduğundan dolayı fiyatların az da olsa arttığını fakat mahsul döneminin ardından fiyatların aşağı yönlü ilerleyeceğini dile getiren pazarcı esnafı Yılmaz, “An itibarıyla fiyatlar biraz yüksek. Sebzede bir geçiş süreci içinde olduğumuzdan ve bu yıl havaların soğuk olmasından ötürü yeni mahsul tezgahlara geç geldi. Fakat fiyatların zamanla düşmesini bekliyoruz." dedi.

"Her bütçeye uygun ürün var"

Pazarda her bütçeye uygun ürünün olduğunu kaydeden Yılmaz, pazarın her daim güvenilir olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Yurttaş alışveriş yapacağı yeri iyi bilirse pazar her daim için güvenilir ve taze ürünlerin bulunduğu bir yer olur. Pazarda 10 TL'ye de 25 TL'ye de şeftali var. Gidip 10 TL'lik olandan alırlarsa en iyisini yemiş olmazlar. İyi meyve yiyecekse en iyisini almalı. 5-10 TL fazla verecek ama evine götürdüğünde rahat bir şekilde yiyecek. Pazarımızda herkese uygun ürünler var."

Yorumlar (0)