Sanayi üretiminde geçen ay düşüş yaşandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, mart ayında sanayi üretiminin yüzde 1,8 düşüş yaşadığı açıklandı. Yıllık bazda bakıldığında ise sanayi üretiminde yüzde 9,6 büyüme görüldü. 

EKONOMİ 13.05.2022, 11:16 13.05.2022, 14:36
Sanayi üretiminde geçen ay düşüş yaşandı

TÜİK tarafından sanayi üretimine ilişkin önemli veriler paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye’deki sanayi üretiminin geçen senenin mart ayına kıyasla yüzde 9,6 oranında büyüdüğü açıklandı. Arındırılmış sanayi üretim endeksinde ise yıllık artış oranı yüzde 9,5 olarak kamuoyu ile paylaşıldı. 

Madencilik ve taş ocağı üretiminde yüzde 2,9 artış 

Yapılan açıklamada, sanayi sektörünün alt dallarına ilişkin de yeni veriler duyuruldu. Geçen ay madencilik ve taş ocağı sektöründeki üretimi, yıllık bazda yüzde 2,9’luk artış gösterdi. İmalat sanayi alanında yüzde 10,6 üretim artışı görülürken; elektrik, iklimlendirme, buhar, gaz ve dağıtım alanlarında da üretim yüzde 1,9 artış yaşadı. 

Şubat ayına kıyasla yüzde 1,8 oranında düşüş yaşandı

Mart ayına ilişkin sanayi üretimi verileri, şubat ayına kıyasla yüzde 1,8 oranında düşüş gösterdi. Şubat ayı verileri baz alındığı madencilik ve taş ocağı alanında yüzde 4,9 oranında artış yaşanırken, imalat sanayi alanında yüzde 2,2 oranında düşüş gözlemlendi. Elektrik, iklimlendirme, buhar, gaz ve dağıtım sektöründe ise şubat ayına kıyasla yüzde 4,8’lik artış oldu. 

Yorumlar (0)