Sanayi üretim verileri açıklandı

Bir anlamda Covid-19 pandemisinin ekonomi üzerindeki etkisinin özeti gibi olan kritik veriler açıklandı. Sanayi üretim endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 17,4 yükselirken, yıllık bazda yüzde 19,9 geriledi.

EKONOMİ 13.07.2020, 11:09
Sanayi üretim verileri açıklandı

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), Mayıs ayına dair sanayi üretim endeksi sonuçlarını yayımladı.

Açıklanan Mayıs ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarına göre, Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2019 yılının Mayıs ayına oranla yüzde 19,9 geriledi, arındırılmamış sanayi üretim endeksi ise yüzde 30,6 oranında düştü.

Sanayinin alt sektörlerine bakıldığında Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2019 yılının Mayıs ayına göre yüzde 14,2 oranında, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 20,6 oranında ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 13,3 oranında geriledi.

Sanayi üretiminde aylık verilere bakıldığında ise mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında, Nisan ayına oranla yüzde 17,4 yükseldi.

Mayıs ayında, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 19,3 oranında, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,5 oranında ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 4,9 oranında yükseliş elde etti.

Yorumlar (0)