Sam Bankman-Fried: İnsanlara paralarını vermek için yeni iş planlıyorum

Kripto piyasasını sarsan isim, FTX kullanıcılarına ödeme yapmanın yolunu bulmak istediğini aktardı.

EKONOMİ 10.12.2022, 10:34 11.12.2022, 12:05
Sam Bankman-Fried: İnsanlara paralarını vermek için yeni iş planlıyorum

Çöken kripto para borsası FTX, ABD'de iflas başvurusunun ardından konuşulmaya devam ediyor.

Şirketin kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılığı reddederken, bu kripto sektöründe düşündüğü kadar yetkin olmadığını ifade etti.

FTX kullanıcılarına yardım etmek istiyor

BBC'ye demeç veren, geceleri olası tutuklanma ile ilgili endişelendiğini itiraf eden Bankman-Fried, FTX kullanıcılarına ödeme yapmanın bir yolunu bulmayı umduğunu söyledi.

Bankman-Fried, "Dünyaya nasıl destek verebileceğimizi düşünüyorum. Kullanıcılar için ne yapabileceğime bakıyorum. En azından FTX kullanıcılarına karşı en iyisini yapma görevim olduğunu düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Geri ödeme konusu: Deneyeceğim

Yatırımcılara geri ödeme yapacak parayı vermek için yeni bir iş girişimi olup olmadığı sorulan Bankman-Fried, "Bunu yapabilmek için hemen hemen her şeyimi verirdim. Ve yapabilirsem deneyeceğim." sözlerini kullandı.

İflas avukatları, FTX skandalını "kurumsal ABD tarihindeki en ani ve çetrefilli çöküşlerden bir tanesi" olarak tanımlıyor.

"FTX'i kendi beyliği gibi yönetti"

Sam Bankman-Fried, firmayı "kendi beyliği" gibi yönetmekle suçlanıyor. Bu ismin, yakalanması durumunda müebbet hapisle karşı karşıya kalabileceği aktarılıyor.

Yorumlar (0)