Şahap Kavcıoğlu, kotayı artırdı: Gelirlerin yüzde 40’ını istiyor

TCMB Başkanı Kavcıoğlu bugün TİM heyeti ile görüşme kaydetti. Görüşmede ekonomik gelişmeler değerlendirilirken İhracatçıların, TCMB’ye satmak zorunda oldukları döviz gelir oranının da yüzde 25’ten 40’e yükseltileceği açıklandı.

EKONOMİ 13.04.2022, 10:57
Şahap Kavcıoğlu, kotayı artırdı: Gelirlerin yüzde 40’ını istiyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün ihracatçılarla birlikteydi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen TCMB ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) görüşmesinde güncel ekonomi ve gelişmeler değerlendirildi. TİM Başkanı İsmail Güller ve TİM temsilcilerine yeni getirilecek olan düzenden bahseden Kavcıoğlu, artık ihracat gelirlerinden daha fazla pay alınacağını kaydetti.



İhracatçılara yüzde 40 döviz şartı

İhracatçılar, elde ettikleri döviz gelirlerinin yüzde 25’lik kısmını Merkez Bankası’na satıyorlardı. Ancak Kavcıoğlu tarafından aktarılan yeni düzene göre bu oran artık yüzde 40’a çıkartılacak. Ayrıca ihracatça uğraşan firmaların Eximbank kredi limitleri de yaptıkları ihracat tutarının üçte birinin üzerine çıkartılacağı açıklandı. Yeni düzenlemelerin ne zaman yürürlüğe konulacağı hakkında kesin bilgi verilmedi.

Yorumlar (0)