Şahap Kavcıoğlu, enflasyonda 2023 hedefini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın olağan genel kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Şahap Kavcıoğlu, 2023 yılında enflasyonun yüzde 5 olacağına işaret etti.

EKONOMİ 30.03.2021, 16:38 31.03.2021, 10:10
Şahap Kavcıoğlu, enflasyonda 2023 hedefini açıkladı

Yaklaşık 2 hafta önce Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Şahap Kavcıoğlu, bankanın genel kurulu sonrasına açıklamalarda bulundu.

2023 yılına dair enflasyon beklentisinin yüzde 5’ler seviyesinde olduğunu ifade eden Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, döviz kurundaki dalgalanmalara da değindi. 

‘TL’nin itibarını sağlayacağız’

Türk Lirası’nın itibarını tekrar sağlayacaklarının altını çizen MB Başkanı Kavcıoğlu, TCMB çatısı altında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirtti.

Şahap Kavcıoğlu, para politikası araçlarının etkin şekilde kullanmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Yüzde 5 olan enflasyon hedefine ulaşmak için kararlı ve azimli bir şekilde davranacağız” açıklamasında bulundu.

Reform paketi vurgusu!

Enflasyonda kalıcı düşüş için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Kavcıoğlu, “Para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı reform paketine işaret ederek, “Paket, kazanımların hayata geçirilmesi enflasyondaki kalıcı düşüş için kritik öneme sahip olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)