Sağlıkçıların özlük hakları düzenlemesi: Bakan Koca tarih verdi

Sağlık personellerini yakından ilgilendiren özlük haklarıyla alakalı çalışmaların devam ettiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çıkar yol adına da net bir tarih verdi.

EKONOMİ 02.08.2022, 16:34 02.08.2022, 16:35
Sağlıkçıların özlük hakları düzenlemesi: Bakan Koca tarih verdi

Sağlıkçıların talep ettiği özlük hakları uzun bir süredir Türkiye gündemindeydi. Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantı’sının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışmalar devam ediyor, tarih kesinleşti

Toplantının sonrasında basın mensupları tarafından Bakan Koca'ya sağlık personellerinin özlük haklarındaki son durum soruldu. Özlük hakları konusu için çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Koca, çözümün 15 Ağustos tarihinde devreye alınacağını bildirdi.

“Detaylar yakın zamanda açıklanacak”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Fahrettin Koca, "Özlük hakları ile ilgili yeni bir yönetmelik oluşturduk. Adaleti sağlamaya, verilen emeğin karşılığını geri vermeye uğraştık. Oluşturulan taslak, gerekli kurumların görüşlerine sunuldu. Yakın bir zamanda yayınlanacak ve 15 Ağustos günü devreye sokulacak. Sağlık personellerimizin ve hekimlerimizin mutlu olması ile beraber problemlerde daha rahat bir şekilde çözüme kavuşacak” dedi.

Sağlıkçıları ilgilendiren yasa teklifinde neler bulunuyor?

Diğer bir taraftan ise, 14 maddeden oluşan yasa teklifi AK Parti’nin oluşturması ile Meclis Başkanlığı'na yollanmıştı.

Teklifte ise şu maddeler bulunuyordu;

Öneri ile aile hekimleri için “uzmanlık” yolu açılacağı düşünülüyor.

Uzman tabip, tabip ve diğer sağlık çalışanlarının mali haklarında düzenlemeler öngören çalışmalar ile Sağlık Bakanlığı çalışanlarının merkezi idare bütçesinden ek olarak ödeme oluşturulmasının sağlanması planlanıyor.

Yasa teklifi ile çalışanlara sağlanacak ek ödeme oranları açıklanırken, sağlık kuruluşlarının ve kurumlarının tek tek gelirleri ya da tahakkukları yerine Sağlık Bakanlığı'nın bütün gelirleri ve nakit olanakları esas gösterilerek çalışana daha fazla ek ödeme gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Ek ödemelerin bütün sağlık tesislerini içerisine alacak şekilde en uygun dengede dağıtılması planlanırken, bakanlığa bağlı olan sağlık alanlarında vazife başında olan asistanlar dahil olmak üzere bütün tabiplere sağlanan ödemelerden bakanlık komitesinde yer alıp, üniversitelerde bakanlık için uzmanlık eğitimi sağlayanlar da benzer kapsama içine alınacağı düşünülüyor.

Adli Tıp Kurumu'nda ve üniversite hastanelerinde vazifede bulunan çalışanın sabit ek ödemelerinin de merkezi idare bütçesinden verilmesi ve ek ödeme oranlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Bunların yanı sıra ödemede Emekli Sandığı Kanun’unun ilgili maddesinde ifade edilen gösterge miktarları yükseltilerek uzman tabip, tabip, uzman düş tabibi ve diş tabiplerinin emeklilik maaşlarında düzenleme yapılması planlanıyor.

Yorumlar (0)