Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine teşvik

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'la mücadele kapsamında toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla gerçekleştirilen aşılama çalışmalarında kritik bir görev üstlenen aile hekimleri ile birlikte aile sağlığı elemanlarına ek teşvik ödemesinde bulunacak.

EKONOMİ 02.07.2021, 10:37 03.07.2021, 09:41
Sağlık Bakanlığı'ndan aile hekimlerine teşvik

Türkiye'de bir seneden fazla süren  Kovid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde bir yandan koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin yürütülmesi diğer yandan Kovid hastaları ile temaslıların takip edilmesinde aile hekimlikleri, önemli bir görev üstlendi.

Aile Hekimlerine teşvik

Son süreçteki yoğun aşılama takvimiyle salgının bitirilmesi yolunda en önemli adım atılırken, aşının en etkili uygulayıcılarından biri de aile sağlığı merkezleri oldu.

Sağlık Bakanlığı, pandemi koşullarına rağmen tüm çocukluk çağı aşılarının eksiksiz yapılmasını sağlayan, aynı şekilde Kovid-19 aşı programının uygulanmasına ciddi katkılar sağlayan aile hekimliği birimlerini teşvik için harekete geçti.

Aile hekimliklerinde, aşısız kayıtlı birey kalmasını istemeyen Bakanlık, Aşı Programı Teşviki çerçevesinde aile hekimlerine yönelik ek ödemeleri karara bağladı.

Bu kapsamda 1 Temmuz'dan sonra aşılamadaki başarıları göz önünde bulundurulduğunda aile hekimlerine 3 bin, aile sağlığı elemanlarına ise 1500 liraya kadar varan aylık ek ödeme verilecek.

Yorumlar (0)