“Sabit fiyat” uygulamasına Türkiye Perakendeciler Federasyonu’ndan destek

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, mutfak araç gereçlerinde, temizlik ürünlerinde, gıdada ve dayanıklı tüketim grubuna ait ürünlerde zam uygulanmayacağını duyurdu.

EKONOMİ 06.01.2023, 10:24 06.01.2023, 15:21
“Sabit fiyat” uygulamasına Türkiye Perakendeciler Federasyonu’ndan destek

Dün bir açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ürünlerine indirim yapan ve fiyat sabitlemesi getiren işletmeleri tebrik ederek diğer işletmelere de “indirim” çağrısında bulunmuştu. Söz konusu çağrının ardından Türkiye Perakendeciler Federasyonu'ndan yazılı bir bilgilendirmede bulundu.

“Birçok üründe zam yapmama kararı aldık”

Federasyon tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, 14 Perakende Derneği, 100 bini aşkın çalışan ve 5 bin 500 şube üzerinden insanlara hizmet sağladıkları ifade edildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: "İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlar malum. Bu şekilde bir rekabet meydanında bizlerin fiyat yükseltme gibi bir faaliyeti olmayacaktır. Bizler mağazalarımızda birçok kişiye istihdam sağlıyoruz. Discount marketler içerisinde mağaza başına en düşük 600-700 kalem ürün bulunurken bizim en küçük olan mağazamız içerisinde 5 bin kalem ürün bulunuyor. İnsanlar marka ve fiyat karşılaştırması yaparak ürünlerini gönül rahatlığıyla alıyor. Mevcut durumda, biz yerel zincirlerin de getirmiş olduğu indirimlere ek olarak özellikle gıda alanında dayanıklı tüketim grubu malzemelerinde, mutfak araç ve gereçlerinde, temizlik ürünlerinde zam yapmama kararı verdik.”

Yorumlar (0)