Sabancı 150 bin kit ve 1,7 milyon lira bağışladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Millî Dayanışma Kampanyası'na katılan Sabancı Topluluğu, 150 bin tanı kiti ve Covid-19 aşısı için 1,7 milyon lira bağışladı.

EKONOMİ 31.03.2020, 11:20
Sabancı 150 bin kit ve 1,7 milyon lira bağışladı

Sabancı Topluluğu, Sağlık Bakanlığına yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için 150 bin adet tanı kiti ve Covid-19 aşı ve serumunun geliştirilmesi için yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere 1,7 milyon lira bağışta bulunacak.

Sabancı Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Sabancı Topluluğu'nun, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadeleye destek için yeni bir adım daha attığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding CEO'su (Üst Yöneticisi) Cenk Alper, Türkiye'nin ve dünyanın dayanışma kavramına en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini hatırlattı.

Türkiye'nin, aldığı hızlı ve doğru kararlar ile bu küresel salgını en uzun süre sınırları dışında tutmayı başaran ülkelerden biri olduğunun altını çizen Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, şunları belirtti:

"Ancak bugün 200'ü aşkın ülkeye yayılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile sınırlarımız içinde mücadele ediyoruz. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarına bu zorlu süreçteki olağanüstü çabaları için minnettarız. Bu mücadelenin başarıya ulaşması için de Türkiye'de yaşayan her bireye ve bu ülkenin her kurumuna büyük sorumluluklar düşüyor. Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakaları, ülkemizde de görülmeye başladığı andan itibaren Sabancı Topluluğu olarak bu sorumluluğumuzun bilinci ile hareket ettik.

Kordsa ve Sabancı Üniversitesi iş birliğinde faaliyet gösteren Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin tüm altyapısını Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedavisinde kullanılan medikal cihazların ve parçaları ile sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ürünlerinin tasarım, analiz ve prototiplerinin üretilmesi için Sağlık Bakanlığının kullanımına açtık."

10 ton Antimic bağışlandı

Sabancı Holding Üst Yöneticisi Cenk Alper, yine Sabancı Üniversitesi tarafından geliştirilen ve kullanıldığı yüzeylerde 3 aya kadar hijyen sağlayan 10 ton Antimic adlı yeni nesil dezenfektanın Sağlık Bakanlığına bağışladıklarını hatırlattı.

Şimdi de Sağlık Bakanlığına 150 bin adet Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tanı kitini bağışladıklarını söyleyen Sabancı Topluluğu CEO'su Cenk Alper,  "Ayrıca, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşı ve serum geliştirme çalışmalarında kullanılmak üzere de 1,7 milyon liralık bir desteği yine Sağlık Bakanlığına aktarıyoruz. Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi de (SUNUM) altyapısını bu araştırmalara açarak aşı ve serum geliştirme çalışmalarına aktif destek verecek." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin küresel Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yarattığı sıkıntılı günlerden olabilecek en az hasarla ve en hızlı şekilde çıkacağına inandığını aktaran Sabancı Topluluğu Üst Yöneticisi Cenk Alper, "Türkiye'nin Sabancı'sı olarak, 90 yılı aşkın süredir olduğu gibi bugün de ülkemize olan sorumluluğumuzla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)