Rüya uçağın ismi için anket başlatıldı

Türk Hava Yolları tarafından teslim alınacak olan ilk B787-9 Dreamliner, ABD'de Boeing'in Everett tesislerinden bugün THY için yola çıkıyor. THY, uçağının ismi için sosyal medya hesabı üzerinden bir anket başlattı. Anket 4 isim üzerinden başlatıldı ve bir günde yaklaşık 130 bin kişi oy verdi.

EKONOMİ 26.06.2019, 09:40
Rüya uçağın ismi için anket başlatıldı

Türk Hava Yolları'nın (THY) 'rüya uçak' olarak isimlendirilen ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ı bugün İstanbul'a iniş yapacak.

TC-LLA kuyruk tescili alan uçak, İstanbul Havalimanı'na iniş yapmasıyla birlikte THY'nin ilk Dreamliner'ı olarak şirket tarihine geçecek.

THY, uçağın ismi için sosyal medya hesabı üzerinden bir anket başlattı. Anket, Perge, Assos, Göbeklitepe ve Zeugma olmak üzere 4 isim üzerinden gerçekleştiriliyor.

Yüzde 52 Göbeklitepe 

Anketin sona ermesine 2 gün kala yaklaşık 130 bin oy kullanıldı. En fazla tercih edilen isim Göbeklitepe oldu. 

Katılımcıların yüzde 52'sinin Göbeklitepe için oy kullandığı ankette, katılımcıların yüzde 22'si Zeugma, yüzde 19'u Assos, yüzde 7'si ise Perge'den yana oy kullandı.

Türk Hava Yolları’nın yeni filosuna katacağı Boeing 787-9 Dreamliner’a ankette en çok oyu alan isim verilecek.

Tarihteki en eski ibadet merkezi 

Tarihteki en eski ibadet merkezi olan Göbeklitepe, milattan önce 10 binli yıllarda inşa edildi. Göbeklitepe, Şanlıurfa'ya bağlı Örencik köyü civarındaki Tek Tek Dağları'nın eteğinde bulunuyor. 

İnşasından yaklaşık bin yıl kadar sonra üstü kapatılan Göbeklitepe, 1995 yılından beri de arkeolojik kazılarla tekrar gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

İlk uçuş Antalya'ya

THY'nin ilk Boeing 787-9 tipi uçağı, 8 Temmuz günü saat 08:35'de TK2410 sefer numarası ile İstanbul Havalimanı'ndan Antalya'ya uçuş yapacak. 

Yorumlar (0)