Rusya’nın kararı petrol fiyatını destekledi

Rusya’nın iki ülkeye doğal gaz akışını durdurması üzerine petrol fiyatları bugün artışa geçti. Batı Teksas tipi ham petrol son 24 saatte yüzde 3.2 oranında yükseliş yaşandı ve 102 dolarlık seviye aşıldı. Brent petrol ise 105 dolardan işlem görüyor.

EKONOMİ 27.04.2022, 10:45 27.04.2022, 17:09
Rusya’nın kararı petrol fiyatını destekledi

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Bulgaristan ve Polonya’nın doğal gazını durduracağını açıkladı. Bunun üzerine piyasalarda hareketlilik başladı. Batı Teksas tipi ham petrol dünden bu yana yüzde 3.2 oranında artış kaydederek 102 dolar seviyesini aştı. Rusya’nın kararı, en çok Brent petrolü destekledi. Brent petrolün varil fiyatı 105 dolar seviyesini aştı. Ancak Brent petrolün fiyatı dün, 100 doların altına kadar inmişti. 



Brent petrol nedir? 

Brent petrol, Batı Teksas türü petrolden ziyade küresel petrol piyasasına yön veren petroldür. Brent Blend veya Londra Brent olarak da bilinir. Tatlı petroller sınıfında yer alır ve işlenmesi kolaydır. Bu petrol, dizel yakıt ve benzin üretimi için oldukça uygundur. Denizden çıkartıldığı için de nakliyesi deniz üzerinden kolaylıkla yapılarak en uzak ülkelere kolaylıkla taşınabilir. 

Yorumlar (0)