Rusya ve BAE anlaştı!

BAE ve Rusya, enerji alanındaki iş birliğini genişletmek amacıyla yeni anlaşmalar imzaladı.

EKONOMİ 15.10.2019, 17:47
Rusya ve BAE anlaştı!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Rusya enerji dahil olmak üzere birçok alanda 6 iş birliği anlaşması imzaladı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BAE'ye ziyareti sırasında 6 iş birliği anlaşmasına imza attığı belirtildi.

Anlaşmalar kapsamında enerji piyasalarında ve nükleer enerjinin barışçıl kullanımında iş birliği yapılmasına dair anlaşma metinleri, Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi ile Rus enerji firması Lukoil arasında Gasha doğal gaz sahasına yönelik imtiyaz anlaşması bulunuyor.

Ayrıca, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapay zeka alanı da dâhil olmak üzere birçok yatırım alanlarında iş birliği ve Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi ile Rus enerji şirketi Gazprom arasında stratejik iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

"Uyumlu çalışmalarımız sürüyor"

Rus lider Vladimir Putin, bugün resmî ziyarette bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük emirliği olan Abu Dabi'nin Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile masaya oturdu.

Yapılan görüşmede, BAE ve Rusya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin son yıllarda kuvvetlendiğinin altını çizen Rus lider Putin, "Yemen, Libya, Suriye ve Körfez’deki hususlara dair uyumlu çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)