Rusya nakitsiz işlemlerde Avrupa'yı geçti

BCG'nin raporunda Rusya 2010-2018 yılları arasında nakitsiz işlemlerde Avrupa ülkelerini geçti.

EKONOMİ 06.10.2019, 15:04
Rusya nakitsiz işlemlerde Avrupa'yı geçti

Ünlü yönetim danışmanlığı şirketi Boston Consulting Group'un (BCG) hazırladığı raporda, 2010-2018 yılları arasındaki dönemde Rusya'nın nakitsiz işlemlerinin, diğer Avrupa ülkelerini geçerek, 30 kat artarak "olağanüstü" bir büyüme elde ettiği belirtildi.

BCG'nin tahminleri, Avrupa pazarındaki nakitsiz işlemlerden elde edilen toplam gelir 2028 yılına kadar yüzde 5,9'a, Doğu Avrupa'da ise yüzde 7,4'e artacağı yönünde. BCG raporda, Rusya'nın bölgedeki büyümenin ana itici gücü olduğunu belirtti.

Rusya, tüm Avrupa ülkelerini elimine etti

Rusya’daki nakitsiz işlemlerin hacmi ortalama olarak yüzde 22,1 oranında artarken, kişi başına ödemeler 2010-2018 arasında yüzde 5,8'den neredeyse yüzde 30'a yükseldi. BCG Teknoloji Avantajı uygulamasında görevli Max Hauser, konu hakkında, "Rusya, aynı dönemde iki ya da üç kat büyüme gösteren ülkeler de dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini bu göstergede elimine etti." diye konuştu.

BCG, böyle bir dalgalanmanın üç sebebi olduğunu belirtiyor: ucuz perakende finansmanı, yüksek pazar yoğunluğu ve teknolojiye yapılan dev yatırımlar.

En büyük pazar

BCG, Rus tüketicilerin, aynı zamanda Avrupa'nın e-cüzdan işlemleri için en büyük pazarı oluşturduğunu ve Rusya'nın güvenli tokenize işlemler için dünya lideri olduğunu belirterek, ödeme sistemlerinin geleneksel gelişimini atlatmayı başardıklarına inanıyor.

Rapora göre büyümenin önümüzdeki on yılda yüzde 11,8'e düşmesi beklenmesine rağmen, Rusya araştırmada değerlendirilen diğer 58 ülkeden daha iyi performans göstereceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)