Rusya Merkez Bankası döviz satışına başlıyor

Rusya Merkez Bankası, petrol piyasalarında yaşanan "kayda değer değişimler" sebebiyle piyasalardaki dalgalanmaları önlemek için bugünden itibaren iç piyasada döviz satışına başlanacağını duyurdu.

EKONOMİ 10.03.2020, 11:51
Rusya Merkez Bankası döviz satışına başlıyor

Rusya Merkez Bankası, OPEC üyesi Suudi Arabistan ile OPEC+ üyesi Rusya arasında yaşanan anlaşmazlıktan doğan küresel petrol piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler sebebiyle iç piyasada döviz satımına başlanacağını duyurdu.

Rusya Merkez Bankasından yapılan açıklamada, petrol piyasalarında yaşanan "kayda değer değişimler" sebebiyle piyasalardaki dalgalanmaları önlemek için bugünden itibaren iç piyasada döviz satışına başlanacağı bildirildi. Gerekçede "petrol piyasalarında yaşanan kayda değer değişimler" ibaresi dikkat çekti.

Rusya Merkez Bankası, dün yaptığı açıklamada, iç piyasada döviz alımlarını da 30 gün boyunca durdurma kararı aldığını ilan etmişti.

OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin toplantısından üretim kesintisi kararının çıkmaması, Suudi Arabistan ve Rusya'daki yetkililerden gelen açıklamaların anlaşmaya ilişkin beklentileri azaltması sonrası Brent petrolün varil fiyatı, dün yaklaşık yüzde 30 değer yitirerek 31,1 doları görmüştü.

Rus rublesi de dünkü tatilin ardından güne dolar karşısında yüzde 6,4 değer yitirerek 2016 yılının Mart ayından bu yana ilk defa 72 seviyesine, avro karşısında da yüzde 9,7 düşerek 2016 yılının Şubat ayından bu yana ilk defa 85'e düşerek başladı.

Yorumlar (0)