Rusya Merkez Bankası da faiz indirdi

Dün TCMB piyasaların beklentisi doğrultusunda haftalık repo faizinde yüzde 24'ten yüzde 19,75'e indirilmesine karar vermişti. Rusya Merkez bankası da politika faizini yüzde 7,25'e indirdi.

EKONOMİ 26.07.2019, 14:12
Rusya Merkez Bankası da faiz indirdi

Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların beklentisi doğrultusunda haftalık repo faizini yüzde 4,25 düşürmüştü. Rusya Merkez Bankası ise politika faizini 0,25 baz puan düşürdü.

Rusya Merkez Bankasından yapılan açıklamada, enflasyonun beklentiler dâhilinde ilerlemesi sebebiyle faiz oranlarında 0,25 baz puanlık indirime gidilerek, 7,25'e çekildiği belirtildi.

Rusya'daki enflasyon risklerinin sürdüğüne vurgu yapılan yazılı açıklamada, Rus ekonomisinde büyümenin ise beklentilerin altında kaldığının altı çizildi.

Ülkede yıl sonu enflasyon oranının yüzde 4,2-4,7 arasında seyretmesinin öngörüldüğü belirtilen yazılı açıklamada, enflasyon seviyesinin 2020 yılında yüzde 4 seviyesinin altında gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Rusya Merkez Bankasından yapılan açıklamada, ileriki toplantılarda faiz indiriminin süreceği ve gelecek senenin ocak-haziran döneminde, uygulanan sıkı mali politikadan da kademeli bir şekilde daha nötr bir politikaya geçilmesinin planlandığı vurgulandı.

Yorumlar (0)