Rusya, domatesi yine geri gönderdi!

Türkiye'den Rusya'ya gönderilen 20 ton Türk domatesi daha geri gönderildi. Gerekçe ise gözle görülür kurtçukların (yaprak galeri güvesi) olması.

EKONOMİ 22.11.2019, 12:05
Rusya, domatesi yine geri gönderdi!

Rosselhoznadzor (Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı), Türkiye'den gönderilen 20 ton domatesin geri döndürüldüğünü açıkladı.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'den Rusya'nın başkenti Moskova'nın güneyinde bulunan Bryansk bölgesine gönderilen domatesin genri gönderildiği kaydedildi.

Yaprak galeri güvesi çıktı

Rosselhoznadzor'un açıklamasında Rusya'nın Krasnodar bölgesine gönderilmek için bir depoda bekletilen domateslerin müfettişler tarafından incelendiğini ve canlı kurtçuklara rastlandığı için laboratuvarda test edildiğini ve yapılan incelemelerde domateslerde "yaprak galeri güvesine" rastlanıldığı belirtilerek, 20 ton domatesin Türkiye'ye geri gönderildiği bilgisi verildi.

2018 verilerine göre, Türkiye’den Rusya’ya 2018 yılının tamamında 37 bin 107 ton domates gönderildi. Karşılığında ise 30 milyon 634 bin 892 dolar gelir elde edildi.

Yorumlar (0)