Rusya, Dolar ve Euro’yu şahlandırdı

Rusya’nın, uzun zamandır bağımsız olarak varlığını sürdüren Ukrayna’ya savaş açmasının ardından pek çok ürünün fiyatını etkilemişti. 23 Şubat sabahı başlayan savaş haliyle birlikte Dolar ve Euro’da yükseliş yaşanırken Rus Rublesi ve TL, değer kaybetmeye devam ediyor.

EKONOMİ 28.02.2022, 09:51 28.02.2022, 17:27
Rusya, Dolar ve Euro’yu şahlandırdı

Geçtiğimiz hafta başlayan Rusya-Ukrayna çatışması zaman içinde 350’den fazla kişinin öldüğü ve binden fazla kişinin yaralandığı meydan muharebesine dönüştü. Rusya ve Ukrayna’nın değerli metal, tarım ürünü ve doğal gaz ülkelerinden olması sebebiyle küresel çapta fiyatlarda artışlar yaşandı. 



Fiyatlar üzerinde baskı bulunuyor

Piyasalarda Rusya ve Ukrayna’dan geçen her ürün üzerinde yukarı yönlü baskı bulunuyor. Buğday, mısır, petrol ve ürünleri, gübre ve kimyasalları, metaller ve doğal gaz ile başlayan yukarı yönlü dalgalanma, döviz kuru ile devam ediyor. 



Türk Lirası değer kaybediyor

Türkiye’de uzun zamandır durgun seyirde olan Euro ve Dolar, 23 Şubat’tan bu yana yukarı yönlü seyrediyor. 5’inci günün sabahında (28 Şubat sabahı) Dolar/TL 14,07 ile güne başlarken Euro/TL ise 15,68 ile piyasayı açtı. Değer kaybeden para birimleri arasında Türk Lirası ile Rus Rublesi bulunuyor. 

Yorumlar (0)