Rusya destekçisi Belarus’un kredi notu indirildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s tarafından Belarus’un kredi puanı düşürüldü.

EKONOMİ 11.03.2022, 19:17 13.03.2022, 14:30
Rusya destekçisi Belarus’un kredi notu indirildi

Ukrayna ile savaşta olan Rusya’ya verdiği destekle AB ülkelerinin yaptırımlarını alan Belarus’un da ekonomisi iyiden iyiye sarsılmaya başladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s bir açıklama paylaşarak, Belarus’un kredi puanını düşürdüğünü kaydetti.

Belarus’un kredi notu negatif

Yapılan paylaşımda ülkenin kredi puanının “B3”ten “CA”ya çekildiği ve kredi notu görünümünün ise “negatif” yönde korunduğu ifade edildi.

Belarus’un kredi profili düştü

Yapılan not indiriminin Rusya’nın Ukrayna’ya dair süren saldırılarında Belarus’un kredi profilinin zayıflamasını yansıttığının paylaşıldığı açıklamada, Belarus’un kilit ekonomik sektörlerinin yaptırımlar tarafından hedef alındığını ve bunun ülkenin borcunu ödeme kapasitesini de tehlikeye attığı kaydedildi.

Yaptırımlar, Avrupa Birliği ülkelerinin bir misillemesi

Paylaşımda, Belarus’un temerrüde düşmesinin giderek daha da imkanlı olduğuna dikkat çekildi ve ülkenin notunun 4 kademe birden düşürülmesi ve negatif görünümünü sürdürmeye ilişkin kararın, Batılı ülkelerin Rusya’nın askeri saldırısına vermiş olduğu desteğe misilleme şekilde Belarus’a uygulamış olduğu son yaptırımın ardından geldiği de ifade edildi.

Yorumlar (0)