Rusya'dan petrol tepkisi: Kıyamet senaryosuna gerek yok!

Rusya'dan petrol fiyatlarındaki düşüş ile ilgili açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Duruma ilişkin kıyamet senaryosu yazmaya gerek yok. Petrol fiyatları her ne kadar olumlu bir eğilimde olmasa da bir fiyat çöküşü de yaşanmıyor" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 21.04.2020, 13:26
Rusya'dan petrol tepkisi: Kıyamet senaryosuna gerek yok!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, küresel petrol fiyatlarındaki düşüşün spekülatif olduğunu ifade ederek, "Duruma ilişkin kıyamet senaryosu yazmaya gerek yok. Petrol fiyatları her ne kadar olumlu bir eğilimde olmasa da bir fiyat çöküşü de yaşanmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolde Mayıs vadeli kontratın eksi 37,6 dolar seviyesine kadar düşmesini yorumladı.

Söz konusu düşüşün Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün mayıs vadeli kontratında yaşandığına vurgu yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Eksiye düşen petrol fiyatları değildi. Durum spekülatif ve tümüyle vade sonu kapanış işlemleriyle alakalı." dedi.

Küresel petrol piyasalarındaki duruma ilişkin "aşırı olumsuz" bir gerekçe bulunmadığını iddia eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şunları söyledi:

"Duruma ilişkin kıyamet senaryosu yazmaya gerek yok. Petrol fiyatları her ne kadar olumlu bir eğilimde olmasa da bir fiyat çöküşü de yaşanmıyor. Gerekmesi halinde, petrol fiyatlarındaki düşüşün Rus ekonomisine etkisini hafifletmek için gereken tüm araçlara sahibiz."

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ihtiyaç halinde OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ nezdinde gerekli temasların yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün Mayıs ayı için vadeli işlem sözleşmelerinin süresi bugün dolarken, kontrat sahiplerinin fiziki petrol teslimatından kaçınmasıyla Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı dün yüzde 300'ün üzerinde değer yitirerek eksi 37,63 seviyesine kadar gerilemişti.

Yorumlar (0)