Rusya'dan, çok konuşulacak 'kripto para' kararı

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov, 'duygusal olarak yapılan alımların' önüne geçmek maksadıyla ülkedeki bankalardan kripto borsalarına yönelik ödemelerin yavaşlatılacağını duyurdu.

EKONOMİ 15.09.2021, 23:18
Rusya'dan, çok konuşulacak 'kripto para' kararı

Şvetsov, Soçi'de gerçekleştirilen 'Rusya'nın Bankaları-21. Yüzyıl' adlı forumda kripto para piyasalarındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bir mayın tarlası"

Kripto piyasalar üzerine küresel kapsamda tartışmalar yapıldığına dikkat çeken Şvetsov, "Kripto para birimlerini bazı devletler yasal hale getirirken, bazıları tamamen yasaklıyor. Bütün bunların yüksek teknolojiye sahip olan finansal bir saadet zinciri gibi çökmesi de ihtimal dahilinde. Ne zaman ve neden çökecek? Bunun çok sayıda sebebi olabilir, neden olmayacağına ilişkin de onlarca sebep, yüzlerce yanıt olabilir. Bizim için bu büyük bir mayın tarlası." şeklinde konuştu.

"Duygusal alımları önlemeliyiz"

Rusya'daki bankacılık sistemi ile birlikte kripto para piyasalarına dair çeşitli çalışmalar başlattıklarını ifade eden Şvetsov, "Bankaların, kripto borsalarına yaptığı ödemeleri yavaşlatması ve bu tür ürünlerin duygusal bir biçimde satın alınmasını önlemesi için bankacılık sistemi ile çalışmaya başladık." sözlerini sarf etti.

Şvetsov, Rusya Merkez Bankası'nın da kripto paralara yönelik olarak gerçekleştirilen yatırımların risklerini halka anlatması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)