Rusya'dan 'ambargo' uyarısı: "300 doları aşabilir"

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rus petrolünü hedef alan bir ambargonun piyasalarda 'yıkıma' sebep olacağını kaydederek, "Petrolün varili 300 doları bile aşabilir." dedi.

EKONOMİ 08.03.2022, 00:04
Rusya'dan 'ambargo' uyarısı: "300 doları aşabilir"

Aleksandr Novak, Rusya'nın başkenti Moskova’da basın mensuplarına verdiği demeçte, Rus petrol ihracatını hedef alan olası yaptırımları yorumladı.

Avrupa topraklarında Rus petrolüne karşı alternatifin kolay kolay bulunamayacağının altını çizen Novak, "Bu bir seneden uzun sürer ve Avrupalı tüketiciler için çok daha pahalıya patlar. Avrupalı siyasetçiler, vatandaşlarını, onları nelerin beklediği, ısınma, elektrik ve benzin fiyatlarının tavan yapacağı hususunda dürüst bir şekilde uyarmalıdır." sözlerini sarf etti.

"300 doları da aşabilir"

Novak, Rus petrolüne karşı muhtemel bir ambargo sebebiyle fiyatların önemli ölçüde artacağını vurgulayarak, "Rus petrolüne karşı yasakların global piyasa için yıkıma sebep olacağı kesinlikle açık ve nettir. Petrolün varili 300 doları bile aşabilir." diye konuştu. 

Rus petrolüne ambargo gelmesi durumunda sevkiyatlarını diğer bölgelere yönlendirebileceğini aktaran Novak, bundan hiç kimsenin yarar sağlamayacağına işaret etti.

Novak, Rus askerlerinin Ukrayna’da bulunan Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırıda bulunduğuna yönelik suçlamaları asla kabul etmediklerini belirterek, "Rus Silahlı Kuvvetleri, söz konusu tesiste görev yapan Ukraynalı uzmanlarla iş birliği içerisinde çalışıyor." dedi. 

Yorumlar (0)